Tala Fou - O le a le malu o le aluga e mafai ona vaneina mai le maamora?

O le Veiled Madonna na saunia e le tufuga Italia Giovanni Strazza i le seneturi lona 19 i le maamora.O le maamora e mafai ona fa'atusa mea uma.Ma o mafaufauga o le tusiata e mafai ona fatuina mea uma.Pe a tuʻufaʻatasia le mafaufau loloto o le tusiata ma le maamora, e mafai ona faia ni ata faʻapitoa.

1 le faatagata mapu

Mo le faitau afe o tausaga, o loʻo faia e tagata vane vane Europa i luga o le maamora ona o lona malu ma le faʻafefe.O nei uiga e fetaui lelei ma le maamora mo le vaneina o faʻamatalaga lavelave, e faʻaalia ai le anatomy lelei ma gauga tafe o le tino o le tagata.E pei o Michelangelo, Bernini, Rodin ma isi matai.Na latou faia foi le tele o faʻatagata maamora taʻutaʻua i o latou olaga.

O le asō o le a tatou le vaʻavaʻai i galuega sili a nei tagata faʻatagata Italia anamua, o aso nei o le a tatou vaʻavaʻai i le "aluga maamora" na vaneina e le tusiata Norwegian Hkon Anton Fagers.

2 faatagata mapu

O lenei aluga maa e foliga mai e sili ona fufula, ae afai e te tago i ai oe lava ia, o le ae iloa ai e matua faigata lava.O mea moni o le "aluga" o poloka maamora uma.

3 maamora faatagata

E masani i le tele o fa'atagata a Hkon Anton Fagers o le ma'ale'ale ma le ma'ale'ale.E ui e masani ona ia vaneina ata ma foliga, ae o nisi taimi na te vaneina ai aluga maamora.I le fa'aaogaina o naifi vaneina eseese e aofia ai ma se samala pneumatic, na mafai ai ona ou faia ni aluga e foliga matua'i vaivai - o lo'o i ai uma fa'ama'i fa'anatura ma gaugau o ie moni.

4 faatagata mapu

E ui o le gaugau fulufulu ma le ie ua vaneina i totonu o le aluga e foliga mai e le mafaamatalaina i galuega faʻatagata, e manatu Hkon Anton Fagers o nei mea laiti "o le matagofie o le olaga".Aua e talitonu o ia o taimi sili ona matagofie ma faigata o le olaga o se tagata e faʻaalu i luga o le moega, ma o le malu masani o le aluga e puʻeina uma lagona o lenei aafiaga o le olaga.

O nei fa'atagata mata'ina e pu'eina fa'amanu fa'anatura ma gaugau o ie moni.

5 maamora faatagata

Pe moni ea?Afai e te le o va'ai i le fa'asologa o le fa'afanua o le vane a le tusiata, pe e te mafaufau vave i lona pa'i malu, fulu ma fulū pe a e va'ai i le aluga?


Taimi meli: Aukuso-05-2022