Tala Fou - O le a le ma'a fa'aleaganu'u?

"Ma'a fa'aleaganu'u"O le taulaiga vaaia i le fale teuteuga i tausaga talu ai nei. Faatasi ai ma foliga ma foliga o le maʻa masani, o maʻa faʻale-aganuʻu o loʻo faʻaalia ai le faiga masani o le maʻa, i se isi faaupuga, o maʻa faʻaleaganuʻu o se toe gaosia o maʻa masani. E mafai ona faʻaalia atoatoa le fa'auiga ma le fa'ata'ita'iga o le ma'a ma'a Fa'alautele e fa'aoga i totonu, e atagia ai le fegalegaleai i le va o le matagofie ma le fa'atinoga, ma fa'ateleina ai le siosiomaga i totonu.

12i maa faaleaganuu

O ma'a fa'ale-aganu'u ose ma'a fa'anatura po'o se ma'a fa'akomepiuta fa'atasi ai ma se mea talatala ma le lapo'a e itiiti ifo i le 400x400mm mo le fa'aoga i totonu ma fafo.O lona tele e itiiti ifo i le 400x400mm, ma o le pito i luga e talatala "o ona uiga autu e lua.

11i ma'a faalava
7i ma'a faalava

O ma'a fa'ale-aganu'u lava ia e leai sona uiga fa'aleaganu'u fa'apitoa.Peita'i, o ma'a fa'ale-aganu'u e talatala le tino ma foliga fa'anatura.E mafai ona taʻua o maʻa faʻale-aganuʻu o se ata o mafaufauga o tagata e toe foʻi i le natura ma toe foʻi i le faigofie i totonu o teuteuga.O lenei mafaufau e mafai foi ona malamalama o se ituaiga o aganuu o le olaga.

5I lanu efuefu maa

O ma'a fa'ale-aganu'u fa'alenatura o se fa'aputu ma'a eliina i le natura, lea e fa'agaioia ai le ma'a, oneone ma le quartz e avea ma mea fau fale teuteu.O le ma'a fa'anatura fa'ale-aganu'u e ma'a'a i meafaitino, susulu lanu, mauoa i le tino ma eseese i le faiga.E i ai le lelei o le faʻamalosi faʻamalosi, teteʻe faʻaofuofu, teteʻe o le afi, teteʻe malulu, faʻafefeteina ma le maualalo o le vai.

9i ma'a faalava

O maʻa faʻaleaganuʻu faʻapitoa e faʻamamaina mai le calcium silicon, gypsum ma isi mea.E faʻataʻitaʻiina foliga ma foliga o le maʻa masani, ma o loʻo i ai uiga o le lanu mama, lanu lanu, leai se pala, leai se afi, ma faigofie faʻapipiʻi.

ma'a fa'aleaganu'u

Fa'atusatusaga o ma'a fa'ale-natura ma ma'a fa'aleaganu'u

O le uiga autu o le maʻa faʻale-aganuʻu o le umi, e le fefe i le palapala, ma e mafai ona fufulu e le gata.Ae ui i lea, o le aʻafiaga teuteu e faʻatapulaʻaina e le faʻasologa muamua o le maʻa.Vagana ai le maa faatafafa, o isi fausaga e sili atu ona faigata, e tusa lava pe faʻapipiʻi.O le lelei o maʻa faʻaleaganuʻu faʻaleaganuʻu e mafai ona fatuina lanu na o ia lava.E tusa lava pe e te le fiafia i le lanu pe a e faʻatau, e mafai ona e toe gaosia oe lava i vali e pei o le latex vali.

E le gata i lea, o le tele o maʻa faʻaleaganuʻu faʻaleaganuʻu o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o atigipusa, ma o vaega o poloka eseese ua tuʻufaʻatasia, lea e sili atu ona faigofie ona faʻapipiʻi.Ae ui i lea, o maʻa faʻaleaganuʻu faʻaleaganuʻu e fefefe i palapala ma e le faigofie ona faʻamama, ma o nisi o maʻa faʻaleaganuʻu e aʻafia i le maualuga o tagata gaosi oloa ma le numera o limu, ma o latou sitaili e matua pepelo lava.

3i puipui maa fu'a

Fa'apipi'iina o ma'a fa'atupuina

E eseese auala fa'apipi'i mo le fa'apipi'iina o ma'a fa'aleaganu'u.O le maa masani masani e mafai ona faʻaoga saʻo i le puipui, muamua faʻamalosi le puipui, ona susu lea i le vai ona pipii ai lea i le sima.I le faʻaopoopoga i le auala o le maʻa masani, e mafai foi ona faʻapipiʻi maʻa faʻaleaganuʻu.Fa'aaoga muamua se laupapa 9cm po'o le 12 cm e fai ma fa'avae, ona fa'aoga sa'o lea o le kelu tioata.

7i puipui ma'a pito

O nisi fa'amatalaga mo ma'a fa'atupuina

01

O ma'a fa'ale-aganu'u e le talafeagai mo fa'aoga tetele i totonu.

I se tulaga masani, o le vaega faʻaaogaina o le puipui e le tatau ona sili atu i le 1/3 o le puipui o le avanoa o loʻo i ai.Ma e le fautuaina le i ai o puipui maa faaleaganuu i totonu o le potu i le tele o taimi.

02

E fa'apipi'i le ma'a fa'aleaganu'u i fafo.

Taumafai e aua ne'i fa'aogaina ni ma'a pei o le oneone, aua o ia ma'a e faigofie ona sua vai.E tusa lava pe leai se vai o le pito i luga, e faigofie lava ona faʻaalia i le la ma le timu e mafua ai le matua o le vai.

03

Fa'apipi'i totonu o le ma'a fa'aleaganu'u e mafai ona filifili lanu tutusa po'o lanu fa'aopoopo.

Ae ui i lea, e le fautuaina le faʻaogaina o lanu e faʻamamafaina e ala i le faʻatusatusa i le va o le malulu ma le mafanafana.

8i maa vali

O le mea moni, o maʻa faʻale-aganuʻu, e pei o isi mea teuteu, e tatau ona faʻaogaina e tusa ai ma manaʻoga, ma e le tatau ona faʻaaogaina tasi i le tulituliloaina o le tulaga, e le tatau foi ona tetee i le masani ma lafoai.


Taimi meli: Aukuso-12-2022